2012. szeptember 30., vasárnap

2012. szeptember 24., hétfő

Stílusos polc a billentyűzet fölé

Kevés a hely az asztalodon? Erre nyújt ötletes megoldást ez az Apple eszközökhöz stílusosan illeszkedő polc (UBoard), mely még USB csatlakozókkal is rendelkezik.
gadgetsin.com

Kapcsolódó bejegyzések:
Írógéppé alakított iPad
Apple állítható billentyűzet

2012. szeptember 16., vasárnap

Írógéppé alakított iPad

Láthattunk már "virtuális írógépet" vagy épp írógéppel összekapcsolt iPad-et itt a Gépírás blogban, most azonban egy még ügyesebb, mechanikus szerkezetről van szó, melynél a billentyűket lenyomva egy kar a táblagép kijelzőjén ráüt az adott virtuális billentyűre, ahogy egy valódi írógép a papírhoz nyomja a festékszalagot.
pontehu.blog.hu
YouTube videó

2012. szeptember 14., péntek

Művészien meghackelt írógép

Egy művészien meghackelt, átalakított Brother írógép: a "sámlin" damilok vezetnek át, és a leütött billentyűk a damilokon függő betűformákat eresztik le a papírra. Így persze nem lehet hagyományos írógépként, szöveg írására használni, viszont az egyes betűk előfordulásának gyakorisága és kilengése szerint más-más ábrák születnek a papíron.
thisiscolossal.com

Kapcsolódó bejegyzések:
Koktélkeverő írógép
Írógép festőknek
Írógép muzsika

2012. szeptember 3., hétfő

Smartype - billentyűzet beépített kijelzővel

Egy érdekes innováció: a KeyView Smartype egy olyan billentyűzet, mely beépített kijelzővel rendelkezik, melyen megjelenik az éppen begépelt szöveg. Mindez elsősorban a vakon gépelni nem tudóknak hasznos, hiszen így elég a billentyűzetet figyelniük, nem kell a monitorra fókuszálniuk ahhoz, hogy lássák, helyen írták-e be a kívánt karaktereket. A speciális klaviatúra még nem kapható, de már előrendelhető.
winarco.com
thesmartype.com

...még több innováció itt a Gépírás Blogban.